OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE

Udio sufinanciranja: 85% EU,  15% RH.

 

Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj

NAZIV: „Povećanje proizvodnih kapaciteta u proizvodnji suhomesnatih proizvoda“

Mjera M04 »Ulaganja u fizičku imovinu«, Podmjera 4.2. »Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.)

Natječaj za provedbu podmjere 4.2. »Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda« - provedba operacije 4.2.1. »Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima«

OPIS PROJEKTA: Cilj ovog projekta je da investitoru omogući kontinuitet u proizvodnji suhomesnatih proizvoda tijekom čitave godine neovisno o atmosferskim prilikama.

Kroz ovaj projekt ostvaruje se ulaganje u dugotrajnu imovinu. Riječ je o nabavci i instalaciji komora te opreme za pripremu i termičku obradu mesa. Kroz projekt će se napraviti komora za zrenje suhomesnatih proizvoda, kao i hlađena komora za skladištenje gotovih proizvoda. Isto tako nabavit će se i oprema za pripremu i termičku obradu masnog svinjskog tkiva – kotao duplikator.

Projektom će se osigurati povećanje korištenih instalirani proizvodnih kapaciteta za 100% u narednih 5 godina, a što će dovesti do povećanja udjela na tržištu suhomesnatih proizvoda. Realizacija projekta dovest će do učvršćivanja suradnje s postojećim poslovnim partnerima, dobavljačima i kupcima te stvoriti priliku za uključivanjem dodatnih dobavljača u poslovanje s OPG-om.

Usvajanjem i korištenjem novih tehnoloških dostignuća dovest će do povećanja vrijednosti osnovnih sredstava što je dodana vrijednost cjelokupnom ulaganju.

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA (bez PDV-a): 166.813,58 kuna

Sufinancirano sredstvima Europske unije – Europski poljoprivredni fond za ruralni
razvoj“

Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja

Zatvori